Sukkakoulu eli Kengätön koulu

Jamito etulinjassa viemässä viestiä eteenpäin sukkakoulusta eli kengättömästä oppimisympäristöstä.

Säilytys­järjestelmät ja kenkä­telineet kouluihin ja päivä­koteihin

Toimiva eteinen helpottaa arkea ja nopeuttaa pukeutumista, jolloin aikaa jää mielekkäämpiin puuhiin – Jamito löytää paikat kengille, ulkovaatteille, päähineille ja käsineille.

Jamito toteuttaa yksilölliset säilytys­järjestelmät ja kenkä­telineet kouluihin ja päiväkoteihin. Meiltä löydät paljon hyviä vaihtoehtoja kengättömän koulun ja päiväkodin toteutukseen. Sukkakoulussa ulkovaatteiden säilytys on ajateltu toimivaksi kokonaisuudeksi. Kenkäpenkit, kenkätelineet ja muut säilytys­järjestelmät osoittavat loogiset paikat ulkovaatteille ja helpottavat siten siirtymisiä sisälle ja ulos. Kun siirtymis­vaiheet sujuvat, pysyy tunnelmakin mukavana.

Hyviä kokemuksia

”Poistamalla kengät, luokkahuoneet ovat hiljaisempia ja antoivat rauhallisemman ilmapiirin, jossa oppilaat olivat halukkaampia osallistumaan oppimis­toimintaan. Kengättömän koulun oppilaat olivat halukkaampia osallistumaan oppimis­toimintaan, Kengättömän koulun oppilaat saivat myös parempia arvosanoja, Koulukiusaaminen väheni. Siivous­kustannukset putosivat noin 20 prosenttia”, 

paljastuu Bourne­mouthin yliopiston tutkimuksesta, jossa lapsia tarkkailtiin yli kymmenen vuoden ajan 25:ssä eri maassa. Lähde Independent UK (2016), www.independent.co.uk »

Sukkakoulut yleistyvät Tampereella

KENGÄTTÖMYYS Uusissa kouluissa liikutaan yhä useammin sukkasillaan.

www.tamperelainen.fi/artikkeli

Sukkakoulussa riisutaan jalkineet kuin kotona

Suomalaiskouluissa sipsutellaan jo yhä enemmän sukkasillaan. Kengättömyydellä pyritään säästämään siivouskustannuksia sekä lisäämään koulujen kodinomaisuutta ja viihtyisyyttä.

YLE/Uutiset