somekuva-42

Tuotanto

Tiesitkö, että kaikki Jamito tuotteet valmistetaan kokonaan kotimaassa. Luotamme valmistuksessa kotimaisten kädentaitajien osaamiseen. Tuotteet valmistetaan korkealla ammattitaidolla käyttäen korkealaatuisia materiaaleja. Osin perinteisin kädentaidoin ja osin viimeisintä nykytekniikkaa hyödyntäen.

Osa tuotteista, kuten kenkäteline ja kenkähylly valmistetaan isompina sarjoina ja osa räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Kotimainen tuotanto on edellytys ja mahdollisuus nopealle tuotekehitykselle ja tuotteiden räätälöitävyydelle. Tuotteet ovat laadukkaita, kestäviä ja valmistuvat aikataulujen mukaan. Tätä kannattaa vaatia ja vaalia, sekä käyttää hyväkseen mahdollisuutta ostaa kotimaista.

Jamito_header_header3

Valintatyökalu: Kenkätelineiden mitoitus

Tässä avuksi valintataulukko kenkätelineiden mitoitukseen kenkämäärien mukaisesti. Taulukosta löytyy arvio määrät erikokoisten kenkien sopivuudelle eri telinemalleihin.  Valintatyökaluun tästä

kenkähylly 1200 koe1
kenkähylly 1200 koe2

Tuotteiden kestävyys

Me Jamitolla suhtaudumme tuotteiden kestävyyteen hyvin vakavasti. Kaikki tuotteemme on suunniteltu kestämään käyttöä myös kouluissa, joissa tunnetusti nykyään rakenteet ja kalusteet ovat kovan rasituksen alla. Myös kenkätelineet, jotka tietysti ensisijaisesti on suunniteltu mahdollisimman hyvään kenkien säilytykseen. Emme normaalisti anna perustuotteille mitään kantavuus lukuja, koska mielestämme ne ovat osin hieman harhaanjohtavia. Esimerkiksi hyllyt voivat kantaa teoriassa hyvinkin suuren painon kun se levitetään koko hyllyn alueelle. Todellisessa elämässä asia ei kuitenkaan ole ihan näin vaan kuormat ovat enemmän pistemäisiä, äkillisiä ja kohdistuvat hyllyn keskialueelle ja etureunaan.

Tässä pari kuvaa hyvin "tieteellisestä" rasituskokeesta johon laitoimme aivan normaalin teräskenkähyllymme. Ja tässä kyseessä siis se normaaliversio teräskenkähyllystä ja pisimpänä 1200mm pitkänä. Ylemmässä kuvassa noin 30kg nestettä, mutta koska hylly ei taipunut riittäävästi lisäsimme panosta. Alemmassa itse allekirjoittanut koko noin 75kg elopainolla. Hylly taipuu muttei anna periksi.

25.3.2020 Tomi Silen , Tekninen johtaja.