somekuva-42

Tuotanto

Tiesitkö, että kaikki Jamito tuotteet valmistetaan kokonaan kotimaassa. Luotamme valmistuksessa kotimaisten kädentaitajien osaamiseen. Tuotteet valmistetaan korkealla ammattitaidolla käyttäen korkealaatuisia materiaaleja. Osin perinteisin kädentaidoin ja osin viimeisintä nykytekniikkaa hyödyntäen.

Osa tuotteista, kuten kenkäteline ja kenkähylly valmistetaan isompina sarjoina ja osa räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Kotimainen tuotanto on edellytys ja mahdollisuus nopealle tuotekehitykselle ja tuotteiden räätälöitävyydelle. Tuotteet ovat laadukkaita, kestäviä ja valmistuvat aikataulujen mukaan. Tätä kannattaa vaatia ja vaalia, sekä käyttää hyväkseen mahdollisuutta ostaa kotimaista.

Jamito_header_header3

Valintatyökalu: Kenkätelineiden mitoitus

Tässä avuksi valintataulukko kenkätelineiden mitoitukseen kenkämäärien mukaisesti. Taulukosta löytyy arvio määrät erikokoisten kenkien sopivuudelle eri telinemalleihin.  Valintatyökaluun tästä!

kenkähylly 1200 koe1
kenkähylly 1200 koe2

Tuotteiden kestävyys

Me Jamitolla suhtaudumme tuotteiden kestävyyteen hyvin vakavasti ja kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan mahdollisimman vahvoiksi, kestäviksi ja mahdollisimman pitkäikäisiksi. Etenkin kun tuotteemme on suunniteltu kestämään käyttöä myös kouluissa, joissa tunnetusti nykyään rakenteet ja kalusteet ovat kovan rasituksen alla. Myös kenkätelineet, jotka on tietysti ensisijaisesti suunniteltu mahdollisimman toimivaan kenkien säilytykseen.

Emme normaalisti anna perustuotteille mitään kantavuus lukuja, koska mielestämme ne ovat osin hieman harhaanjohtavia. Esimerkiksi hyllyt voivat kantaa teoriassa hyvinkin suuren painon kun se levitetään koko hyllyn alueelle. Todellisessa elämässä asia ei kuitenkaan ole ihan näin, vaan kuormat ovat enemmän pistemäisiä, äkillisiä ja kohdistuvat hyllyn keskialueelle ja etureunaan. Mutta välillä mielenkiinnosta tutkimme sitä kuinka paljon tuotteemme ihan oikeasti kestää vähän poikkeaviakin rasituksia, ja näiden kokeiden tuloksien pohjalta teemme tarvittaessa parannuksia ja muutoksia.

Tässä esimerkkinä pari kuvaa hyvin "tieteellisestä" rasituskokeesta johon laitoimme aivan normaalin teräskenkähyllymme. Ja tässä kyseessä siis se normaaliversio teräskenkähyllystä ja tietysti pisimpänä 1200mm versiona. Ylemmässä kuvassa noin 30kg nestettä, mutta koska hylly ei taipunut riittävästi, lisäsimme hieman panosta. Alemmassa itse allekirjoittanut koko noin 75kg elopainolla. Hylly taipuu muttei anna periksi, eikä rasituksessa jäänyt muodonmuutosta. Silti suosittelemme hyllyä vain kenkien ja tavaran säilytykseen.

25.3.2020 Tomi Silen , Tekninen johtaja.